MatFrans

Velkommen skal du være!

Jeg elsker å ha gjester på beøk. Å kunne ordne, stelle, pynte hjem og meg selv og varte opp med god mat og dertil stemning. Denne helgen er intet unntak! I og med at vi akkurat har fått på plass...

Hummer, kanari, pizza og lammesteik

Guri, som tida flyr! Jeg jobber som en helt om dagen, og trener likeså! Jeg har faktisk vært så aktiv på treningsfronten i det siste at resepsjonisten er på fornavn og jeg investerte i trange treni...

Et nytt og bedre liv?

Jeg har bestemt meg for å forsøke LCHF for å se hva alt fuzzet er about. Dersom noen ikke skulle være kjent med dette fenomenet fra før betyr LCHF altså Low Carb High Fat - noe som kan virke noe av...

Det er ikke pent å leke med maten

Noget inspirert av Siv Annettes inspirerende matinnleggtenkte jeg som så at jeg skulle pimpe opp pastaen i dag. I og med at Håkon jobber overtid, skulle jeg forsøke meg på noe enkelt og lekkert (og...

Ta en taco!

Da Håkon var på hyttetur i helga, plukket han opp et middagstips som er like enkelt som det er genialt - nemlig hjemmelaget calzone. Matentusiaster rister nok oppgitt på hodet på samme måte som de ...

Asiatiske vibber en fredag i februar

Da jeg sluttet på jobb halv fire på fredag, var det ingen bønn. Det bar rett hjem der støvkost, vaskebøtte, kattedo og oppvask ventet spent. Uten tall å komme med vil jeg påstå at slik powervasking...

Frokosttips

Jeg har oppdaget Great fra Axa! Vanligvis er jeg så lei av alt som kan kalles frokostmat, at jeg heller hopper over herligheten enn å tvinge i meg et knekkebrød eller lignende. Denne havregrøten er...

En burger av de sjeldne*

*Om jeg får si det selv! Jeg er nemlig særdeles fornøyd med resultatet av lørdagens kokkeleringer. Nok en gang var det KitchenAid som sto for grovarbeidet, og jeg er fortsatt overstadig begeistret ...

Det finnes ikke dårlig vær, bare god gjærbakst

Ute er det rene høstværet, da det regner sidelengs på grunn av den kraftige vinden. Da er det godt å kunne nyte søndagen innendørs! Gjerne med (enda mer) gjærbakst. I dag ble det fylte horn! Man v...

Innbakte pølser med pesto

Stillheten som senket seg da arbeiderne forlot hjemmet vårt (frem til mandag morgen), var virkelig til å ta og føle på. At det lekker litt under vasken, at toalettet er løst og at oppvaskmaskinen e...

Uka i boks

Én ting vi er nødt til å bli flinkere til i heimen, er å planlegge ukesmenyer og tilhørende handlerunder. Ved å gjøre storhandel én gang i uka (fremfor åtte..!) sparer man tid, penger, samt frustra...

Treretters bortskjemten

Denne helgen har stått i arbeidernes tegn, og etter å ha jobbet sent fredag kveld, samt nærmere ni timer på lørdag, var det intet annet enn en herlig overraskelse å komme hjem til mesterkokken selv...

Wok og rock (og salsagryte)

I går fikk vi selebert besøk som lot seg friste av tanken på Guitar Hero og kyllingwok. For ikke å snakke om Buzz og Singstar! Om noen naboer skulle lese dette, beklager jeg sterkt min versjon av E...

Fersk pasta med sopp

I dag ble det middag på slump! En slik en som blir til når man går i butikken uten handleliste (og uten budsjett). Slike turer ender også ofte opp med mye annet rart, som for eksempel iskaffe i lan...

Fridag, sier du?

Jammen, da her jeg et par forslag! Ta på sommersandalene (selv om det regner), og ta bussen til nærmeste Panduro. I mitt tilfelle ble det Panduro på Strømmen Storsenter. Der er det lov til å fråtse...

Litt luksus

Min favoritt blandt overaskelser, er å plutselig få penger. Enten finne en femtilapp i lomma, en tjuekroning i sofaen, eller som i dag: å plutselig finne ut at jeg har fått lønn! Jeg trodde virkeli...

En god dag

Krever en god frokost! På min meny sto omelett laget av fire egg, fire skjeer skummet melk, persille, paprika, salt, pepper og mager gulost. Jeg snur ikke omeletten, men lar den heller putre og kos...

Grill og vær glad

Det er lite som er mer sommer for meg enn grillmat. Gjerne kombinert med sandstrender, solnedgang og øl (berusende ord, sa brura). Dersom sandstrand erstattes med innglasset balkong, og solnedgang ...

Kom dugnad, du skjønne milde

I dag har jeg bakt! Og valget falt på...Kanelboller/Skillingsboller/Kanelsnurrer/Bergensboller (sistnevnte har jeg kun hørt én gang)Kjært barn har mange navn, så disse er tross alt populære hos de ...

Pasta med pepperskinke

Omtrent like høyt oppe på min liste over bra matsaker som skoleboka Fra boller til burritos, ligger Matprat. Selv om jeg ikke trodde helt på dem da de fortalte meg at denne retten var sunn, så lett...

På rosa skyer - dersom de bærer meg

Ting har virkelig gått i ett i det siste, og godt er det! Vi gleder oss nemlig så masse til tida som kommer, at ukene ikke kan gå fort nok. Vi har brukt denne uka på å skrive navnene våre på en rek...

Helga - en god start på uka

Denne helga har vært en helg fullt og helt etter min smak. Det eneste skjæret i sjøen var vel at Keep Of Kalessin ikke fikk flere poeng enn A1 i Grand Prix, men så fryktelig trist var det jo heller...

Glatt fredag

Oppvasken er tatt, huset er støvsugd, sengetøyet er skiftet, Kaptein Mia er dryppet og vi er mette. Det er med andre ord helg! Vi koser oss glugg ihjel med gullrekka i skrivende stund, og for først...

Lavkarbo - noe for Frans?

I dag (eller rettere sagt - i går kveld) startet jeg et nytt prosjekt som verken inneholder maling eller knappenåler; jeg skal nemlig forsøke å holde meg unna det meste av det som kan kalles mat ri...

Nede for telling for andre gang

Og det bare i løpet av høstens første halvdel. I dag er jeg nemlig nok en gang slikt stilt at halsen min buldrer, nesa renner på høyre side og er tett på venstre, og når jeg først må hoste så hoste...

Bakemester Frans

I dag fant jeg ut at jeg ville spontanbake. Og på tross av hvor spontant tanken kom, så var det aldri noen tvil om hva jeg ville lage. Jeg hadde nemlig lagt min elsk på Marthes tomatbrød, og kjenne...

Folielaks

Når jeg har lyst på fisk,men ikke ønsker å sope sammen fiskepinner med salat og salsa i pitabrød, så tyr jeg ofte til folielaks. Det er superenkelt og utrolig godt! Her kan man jo variere grønnsake...

Småsyk, men produktiv

Jeg trodde en stund at formen var blitt mye bedre, og at jeg utvilsomtbåde kunnehoppe og sprette en liten stund uten problemer. Det var imidlertid å ta litt hardt i, og etter et (særdeles hyggelig)...

Høsten kan komme...

...For nå har jeg og H akkurat konsumert årets første fårikål! Og vi har til og med laget den selv. Det er vel egentlig ikke noe å skryte av, i og med at det faktisk lager seg selv, men jeg blir li...
Tullefrans

Tullefrans

25, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv og kattene Else og Sigrid på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet på Lørenskog. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte.

Kategorier

Arkiv

hits