Kjære, jeg er hjemme!

Hvilken tur! Hvilket land! Hvilken historie! Jeg har kommet hjem fra et (to) land jeg aldri har vært i før, og jeg er full av spaghetti og inntrykk. 


Jeg og min søster har nemlig vært i Italia! Nærmere bestemt Italias hovedstad, Roma. Guri, som vi har kosa oss! Været har vært fantastisk fra morgen til kveld og nettene har vært preget av tropevarme. Det gjør godt for en frysepinne som meg selv.

Vi bodde svært sentralt, og spankulerte temmelig vilkårlig nedover en brosteinsbelagt gate for å kjøpe oss en god lunsj rett etter ankomst. Vi setter oss ned på den første og beste pizzeriaen vi kommer over, og er over halvveis i måltidet før jeg finner ut at min søster har Colosseum i nakken!Da vi plutselig kom over Fontana di Trevi måtte vi krype til korset og gå til innkjøp av gnagsårplaster. At vi nesten satte lindrende plaster for herpes på tærne hører med når man ikke er så stødig i italiensk. Vi fikk i alle fall vekslepenger som selvsagt måtte kastes i fontenen. Vi vil jo komme tilbake en dag, må vite! Vi var centimeter fra å treffe de asiatiske turistene ved fontenekanten, men pytt sann.

Bilde 1: En gladiator som angriper stussen til en intetanende turistfrøken

Bilde 2: trivelig gate som luktet pizza

Bilde 3: Peterskirken i Vatikanet

Bilde 4: Spansketrappene som gjorde at jeg hadde 5000 miles I´m away from you, sitting by the spanish steps tonight på hjernen en hel kveld.

Inne i Vatikanstaten ble vi lurt med på en guidet tour rundt i Vatikanmuseet, samt det Sixtinske kapell. Dette er noe av det verste, kjedeligste, mens langdryge og stusslige jeg noen gang har betalt penger for, og jeg er sikker på at guiden var betalt av souvenirbutikkeieren. Vi ble nemlig stående i nærmere tretti minutter for å se på et puslespill basert på et bilde man kunne finne lenger inne i museet. Er det mulig? I slike situasjoner er det faktisk godt å være voksen, og å kunne stikke av med god samvittighet. Så det gjorde vi! Vi stakk av, og fikk mange lange blikk fra forsmådde turister som ikke turte å løpe mens guiden så en annen vei. Vatikanet på egen hånd er på sin side fantastisk!

Italia altså. Italia. Bra land.

5 kommentarer

Hvite tulipaner

05.okt.2011 kl.11:05

Wow, endelig fikk jeg til å åpne siden din! Får snart gråe hår av nettet her!

Åh, Italia<3 Mannen og jeg giftet oss i Italia for 2 og 1/2 år siden i Poppi ved Firenze, og etter bryllupet dro vi til Roma.

Hadde gnagsår under føttene jeg, siden vi trasket mellom 10-12 timer hver dag og jeg brukte gladiatorsandaler (var jo i Roma liksom). Men herlig ferie og nydelig by! Vi holdt oss unna guidet tur i Vatikanmuseet da:)

Åh fikk så lyst til å dra tilbake nå når jeg så på bildene dine! Heldiggris du!

Klem E

Ida Talette

05.okt.2011 kl.23:08

Fantastiske bilder fra en by jeg drømmer om å besøke!! Var det dyrt med hotell og sånn? Koselig å reise på tur med søsteren sin også :) Hihi, jeg pleier å styre unna guider på museum :P

Siv Annette

07.okt.2011 kl.16:09

Åh, for en by! I likhet med Ida Talette drømmer jeg også om å besøke Roma, og nå fikk jeg bare mer og mer lyst! Du vil ikke skrive en sånn reiseguide? Jeg hadde iallefall satt umåtelig stor pris på det! :D Koselig å høre at du har hatt det så fint! :)

Hjerterdam

07.okt.2011 kl.22:30

Ååå, ser fint ut!! Jeg må få besøkt Italia snart! Jeg elsker jo pasta og pizza! Karbohydrater, mums! Ser ut som dere hadde fint vært også! Herlig!

Katrines hjerterom

09.okt.2011 kl.21:49

Åååh kjære vene, Roma!! Roma er i mitt hjerte :) jeg elsker historien, lukten, maten, gatene, bakken, kunsten. Ser ut som dere har hatt en kjempe fin tur (jeg stemmer også for å oppleve Roma på egen hånd, bare med litt research)

Jeg lengter etter Roma :)

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

25, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv og kattene Else og Sigrid på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet på Lørenskog. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte.

Kategorier

Arkiv

hits