Kjekk pingst

Av og til passer ting helt perfekt! Toget kommer akkurat i det øyeblikket du har satt foten på perrongen, du kikker på klokken ett minutt før yndlingsprogrammet ditt, som du hadde glemt, starter på TV, eller du har frihelg når pinsen er her. Sistnevnte viste seg å være gull verdt for min del! Pinsen ble tilbragt i Telemark på familiesætra til Håkon - og der var det nok av ting å ta tak i!

Bygningen til høyre på bilde ovenfor kalles Fjøset på grunn av fedriften som foregikk her for lenge siden. I nyere tid -noe som kan bety etter krigen i disse trakter, har fjøset blitt brukt til å romme utetoalettet, veden og alt som kan brukes i en eller annen sammenheng en eller annen gang. Øystein Sundes  Kjekt å ha har nok vært manges livsmelodi i det planker, spiker, bjelker, plast og akebrett har blitt stablet lagvis. Ikke kast den, du får nok bruk for`n en vakker dag. Jeg kaster ikke bort en eneste fis, bare slepper`n på flaske og legger`n på is - du vet aldri når slikt kan komme til nytte!

Uten overdrivelser tror jeg nok flere tonn med jord, plank og stein er blitt flyttet rundt på i løpet av helgen, og jommen ble det ikke flott! All taktorva forsvant, taket ble dekket til, en kjempetilhenger ble fyllt til randen med søppel og ei steinrøys ble murt og bygget opp igjen etter slitasje fra tidens tann. Det er faktisk nesten ikke noe bedre enn å kunne legge seg utslitt og litt solbrent når kvelden er omme!

På mange måter er heller ikke denne typen jobbing som faktisk jobb å regne, da det i bunn og grunn er mest kos! Vi har tross alt kost oss gløgg ihjel

Neste gang vi reiser opp til Telemark kan vi kose oss desto mer med god samvittighet, og jeg gleder meg masse til det allerede. Jeg får varmere og varmere følelser for dette stedet for hver gang jeg er der, og følelsen av å komme seg vekk - virkelig vekk, er så uslåelig. Inntil den tid er det mer jobbing på tapetet, og jeg skal prøve å fokusere så godt jeg kan. Det er likevel ganske vanskelig med kjekt å ha på hjernen.

2 kommentarer

Ida Talette

16.jun.2011 kl.22:49

Åh, der ser det superidyllisk og max koselig ut! Deilig å komme seg litt vekk fra mas og kjas, nyte boka i solveggen (når man ikke sjauer, så klart) og glemme alt som heter internett og mobil :) Får feriefølelse så fort jeg sitter i bilen på vei til hytta, jeg :)

Mamsen

23.jun.2011 kl.10:03

Jeg sier bare...IDYLL:-))

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

24, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv og kattene Else og Sigrid på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet på Lørenskog. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte.

Kategorier

Arkiv

hits