Ordentlig mørkt som om natten

Det å bo i et furuhelvete gjør noe med en. Man blir rett og slett litt sensitiv overfor massivt tre og tunge farger som rødt, oransje og svart. Da vi flyttet ut av det nevnte helvetet måtte en real nullstillings- og nøytraliseringsprosess iverksettes snarest mulig for å hindre eventuelle senskader. Alle flater, møbler, lamper og tallerkener skulle være hvite. Ja, selv ikke blomstene slapp unna med et hint av farge. 

For min del har det tatt litt i overkant av ett år å ryste av meg de verste fobiene mot sterke farger, og da spesielt den mørkeste og mest dystre av dem alle, nemlig svart. Det startet forsiktig med litt svart på våre nye spisestuestoler, samt steget fra Svanby beige til Svanby grå når det gjaldt Ektorpen. Deretter fikk vi fiklet opp lameller så sorte som natten. Og det på tross av at jeg ikke har en eneste feier som venn!

En svart globus har funnet veien inn i stua, og tomatplanten vi adopterte fra søsteren min har fått stå som den er - uten hvit potte på kroppen. Planten heter forøvrig Terje T. Tomat. T-en står for tomat, så dens fulle navn er altså Terje Tomat Tomat. Undertegnede hadde et svakt øyeblikk der.

Da tiden var inne (pun intended) for å gå til innkjøp av ei ny klokke, sto valget mellom hvit og svart. Jeg valgte svart.

Er vi litt slitne etter en lang dag på jobb, kan vi hvile hodene våre på denne lekre puta som pynter så fint opp i godkroken. Fruktfatet var også noe jeg fallt for umiddelbart etter ankomst på jobben, så den fikk sågar bli med meg hjem. Den passer tross alt godt inn i det gjeve (og mørke) selskap!

Angsten for kontraster til det hvite er blitt visket mer og mer ut, og det er jeg glad for! Likevel er jeg fortsatt temmelig skeptisk med tanke på furu, og jeg lukker neppe opp døren om tresorten skulle komme rekende og banke på. Litt skadet er jeg vel ennå, og det kommer til å ta mye lenger tid å bli kvitt akkurat den misnøyen.

7 kommentarer

Marianne

22.mai.2011 kl.19:39

Den klokken var kul,litt sånn Retro :D

Camilla

22.mai.2011 kl.19:42

Hei og hopp :-) Vet ikke om det er du som har lagt igjen kommentar hos meg, men gambler på det :-) Stringhyllen er ihvertfall fra Ikea og koster komplett som jeg har den 450kr. Ikke noe å si på det!

Siv Annette

22.mai.2011 kl.21:23

Ih, jeg skjønner godt skrekken for furu og farge generelt etter å ha bodd blant det en stund. Men, så utrolig fint med litt svart, det trenger jo ikke å bli dystert når man har bare litt og ting som er så fine i den mørke fargen! :) Det er så utrolig fint hjemme hos dere! Du vil ikke ta nye bilder for å vise hvordan dere har fått det etter å ha bodd "inn" stedet? :)

Hjerterdam

23.mai.2011 kl.00:05

Terje Tomat, haha... Du får liksom sagt det! :D

VIB3K3

29.mai.2011 kl.19:28

Hei og Hopp din sopp :)

Jeg hadde bare svart ting før. Men nå har det plutselig blitt hvite,rosa,grått og lilla ting... Merkelig hvor ting snur seg.. Men skjønner redselen for furu.. Usj,ikke noe pent..

Klem.

Milla

03.des.2011 kl.15:07

Hei! Hvor har du fått tak i den fine globusen? Takk for svar:)

Tullefrans

04.des.2011 kl.20:03

Hei Milla! globusen er fra A-Møbler, men er derssverre ikke å få tak i lenger..! I alle fall ikke der.

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

25, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv og kattene Else og Sigrid på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet på Lørenskog. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte.

Kategorier

Arkiv

hits