Bypåske

Det ble ikke bare én, men to turer til Drammen i påsken. Det er alltid like trivelig å komme hjem, og ekstra fint er det selvsagt når sola skinner og byen yrer av liv og iskrem.

Vi tok turen til Grønland, som er en av byens nyeste restaurerte deler. Fra å være en grå og kjedelig bydel, har denne vokst opp til å bli et aldri så lite overdådig og flott område å være i. De lekreste barer, kaféer og bakerier ligger tett i tett, og barn leker med fjernstyrte båter i fontenen. Brua man ser i bakgrunnen kalles Ypsilon, og er også av nyere tid. Når en by er delt i to av elva, er det alltid behov for nye bruer som kan knytte sammen folk og bydeler, og det skader ikke at den er flott å se på!

Elvebredden bar og kafé nøt vi en iskaffe og en isdessert fra barnemenyen - derav de flotte skålene. Sola varmet såpass i nakken at isen måtte spises fort og gæli! Det er et sikkert vår(sommer)tegn. Før vi dro videre til Håkons søster for å tradisjonen tro spise lammesteik, fikk vi også tatt oss en tur opp i høyden for å kikke på byen vår fra et fugleperspektiv. På tross av en smule høye kilehæler gikk vi oss en liten runde, og nøt utsikten som for oss er den beste.

Det er virkelig ubeskrivelig godt å kunne komme hjem i blant, og tankene begynner selvsagt å spinne rundt hvor vi kunne tenke oss å kjøpe leilighet, eller kanskje til og med hus mens vi går rundt og titter og nyter livet. Heldigvis har vi ikke dårlig tid, og det er jo alltid godt å komme inn døra her vi bor nå også. Det er faktisk så godt at jeg vurderer å ta med frokosten ut på balkongen og nyte livet derfra i dag. 

Riktig god påskeslutt!

6 kommentarer

VIB3K3

25.apr.2011 kl.12:04

God Påskeslutt til deg også.. Om ikke mange timene så inntar jeg bilen og setter snuta mot strømmen. Kveldsvakt venter.. Og jeg kjenner at jeg gleder meg litt....

Klem.

Hjerterdam

25.apr.2011 kl.21:16

Så fint det så ut der! Aldri vært der jeg, tror jeg! Godt å komme litt ordentlig hjem noen ganger. :) Finfint på verandaen nedenfor her også!

//Iiih, jeg vil også se ham i uniform!! :D

Ann Merete

26.apr.2011 kl.15:20

Det er litt komisk, men på den forrige arbeidsplassen min hadde vi inspirasjonstur til Drammen. Temaet var ENDRING og at Drammen hadde vært så flinke på akkurat det. Uansett synes jeg byen er veldig fin, og det mest imponerende for en semi-bibliotekar er kanskje biblioteket! Ypsilon er også fin! Vi var i kommunestyresalen og hørte på ordføreren som fortalte masse om hva som hadde blitt gjort. En del penger som har blitt brukt, skjønte jeg... kan skjønne at det kan friste å flytte tilbake en eller annen gang, det er jo bare naturlig :)

AM

26.apr.2011 kl.15:21

Ja, det var meg som la inn forrige kommentar altså. Plutselig hadde jeg visst skrevet navnet mitt :-D

Hvite tulipaner

28.apr.2011 kl.08:12

Vi var på Lillehammer i påska, hvor mannen min er fra, og hver gang vi er der snakker vi og om hvor vi skal bosette oss når vi blir eldre:)Så kjente meg igjen i det du skrev ja:)

Men trives også her i Trondheim i leiligheten vår da.

Så ut som en fin påskeferie!

Ha en flott torsdag!

Klem

Siv Annette

30.apr.2011 kl.20:11

Jeg har aldri vært i Drammen, men disse bildene gjør at jeg får lyst til å reise dit en gang! :) Jeg regner med at dere er fra samme sted, du og H(hmm, nå ble jeg usikker, men er det ikke H?)?! Så praktisk og greit, jeg og Dag har 80mil mellom hjemstedene våres, og da blir det plutselig litt værre å se for seg hvor man skal bo om fem til ti år, så spørs om vi ikke bare gjør Trondheimere utav oss for godt! ;) Ser forøvrig ut som at du har hatt ei nydelig bypåske, det er jaggu ikke dumt det heller :)

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

24, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv og kattene Else og Sigrid på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet på Lørenskog. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte.

Kategorier

Arkiv

hits