Ta en taco!

Da Håkon var på hyttetur i helga, plukket han opp et middagstips som er like enkelt som det er genialt - nemlig hjemmelaget calzone. Matentusiaster rister nok oppgitt på hodet på samme måte som de ville gjort om jeg hadde skrytt på meg fiskepinner, men det får så være. At jeg ikke har tenkt på det før? Takk for tipset, kjære svigerinne! Mens Håkon fikk servert calzone med skinke og sopp ved hyttebordet, valgte jeg å lage min egen vri på stasen. Resultatet ble tacocalzone.

For å gjøre oppskriften om mulig enda enklere, ble det brukt ferdig pizzadeig fra Tine som bare var å rulle ut og dele i fire. Deretter smurte jeg på litt salsa og fylte hver halvdel med tacokjøttdeig, løk, paprika, ost og nachos.

Deretter ble hver calzone brettet i to, og fikk  steke på nærmere 250 grader i mellom fem og ti minutter.
I mellomtiden rasket jeg sammen to typer dipsaus. En enkel tortilladip og en litt mer avansert (hehe) hjemmelaget guacamole. Den guacamolen er om jeg får si det selv (og det får jeg jo her på bloggen!) utrolig god ved siden av det meste som er krydret, og butikkkjøpt guacamole får ikke nærme seg kjøkkenet vårt lenger.

For å skape den grønne gleden bruker jeg to modne avocadoer, litt sitron- eller limesaft, én finhakket chili, litt finhakket løk og ett fedd presset hvitløk. Deretter smaksetter jeg med litt salt og pepper, og serverer med det samme.

Mmmm, taco. I alle former. Uansett!

 

5 kommentarer

Håkon

04.mar.2011 kl.00:27

Takk for maten ;-)

VIB3K3

04.mar.2011 kl.10:53

Mmmm.. Det så digg ut... Taco er bare nydelig.....

SV: Tusen takk for det... Er så spent på åssen de blir om noen uker. Ser allerede litt forskjell fra igår til idag. De spiser og blir go`e å runde så puser... Fargen på de er litt spesiell,så gleder meg til de klarer å gå :)

Klem

Hvite tulipaner

04.mar.2011 kl.12:21

Tusen takk for så utrolig koselig kommentar ang kjøkkenet vårt! Ble litt rørt jeg av så fine ord:)

Nam, tacocalzone hørtes veldig digg ut!

Vi lager calzone ofte, men har aldri prøvd taco-varianten.

Gjett om lørdagsmiddagen er i boks;)

God helg!

Klem fra meg

Ida Talette

05.mar.2011 kl.18:05

Dette var jo nært sagt g-e-n-i-a-l-t :D Tanken på å lage hjemmelaget calzone har aldri streifet meg engang, og jeg tenker myyyye på mat. Ha ha, i sær taco. Dette skal lett lagres udner favoritter og prøves ut ved første og beste anledning. I dag står det riktignok ordinær taco på menyen, ettersom vi hadde middagsgjester på indisk i går. Uka er ikke fullkommen uten tacoen, nei ;) God helg :)

Kaspara

06.mar.2011 kl.00:08

Hei Tullefrans

Super variant av Calzone, spør du meg! Jeg fyser ofte på Taco og da var jo dette en litt annerledes men tacosmakende variant.

Ha en glad fastlavn!

Klem fra Kaspara

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

24, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv og kattene Else og Sigrid på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet på Lørenskog. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte.

Kategorier

Arkiv

hits