En burger av de sjeldne*

*Om jeg får si det selv! Jeg er nemlig særdeles fornøyd med resultatet av lørdagens kokkeleringer. Nok en gang var det KitchenAid som sto for grovarbeidet, og jeg er fortsatt overstadig begeistret over kjøkkenassistentens prestasjoner.

På menyen sto det hjemmelagede burgere, og da bør man jo slå på stortromma! I mitt tilfelle betyr det at jeg må bake hamburgerbrødene selv. Brødene man får kjøpt i butikken er som regel ikke noe å rope hurra for, så fallhøyden er tross alt ikke særlig stor.

Til fire brød brukte jeg denne oppskriften:

12,5 g. gjær
1,25 dl. lunkent vann
0,3 dl. olje
1/2 teskje salt
4 dl. hvetemel

Gjæra røres ut i det fingervarme vannet, før olje, salt og hvetemel tilsettes. Deigen eltes godt, og heves i 10 minutter. Deretter tas deigen ut på et melet bord, og deles inn i fire emner. Disse trilles til litt flate boller, og heves i ytterligere 10 minutter. Pensle med vann og strø på ønsket frø (jeg brukte linfrø, siden det var det jeg fant), og stek på 250 grader i 12-15 minutter.

Resultatet ble overraskende bra! Det var rett og slett jæ***g godt.

Selve burgerne ble mikset opp av kjøttdeig, egg og krydder av ulik art - både en gresk variant og en litt mer ordinær versjon med oregano og basilikum.

Dessuten puttet jeg litt ost oppi. Nom nom. Som den osteglade forsamlingen vi er, ble det også tilsatt ost som fikk smelte under lokk den siste steketiden. Lørdag er ikke dagen for å kutte ned på ting som smelter!

En slik sværing er det ikke alltid så lett å hive innpå med stil, så man får nyte synet så lenge det varer. Etter tretti sekunder ser nemlig tallerkenen ut som en slagmark der tomat, ketchup, bacon og salat har hatt et heftig oppgjør seg i mellom. Men hva gjør vel det så lenge det smaker himmelsk?

Neste skritt blir vel å kverne min egen kjøttdeig. Jeg må bare rulle meg ut av sofaen først.4 kommentarer

Siv Annette

23.jan.2011 kl.23:06

Åhhåhåh, skulle ønske du var naboen min så jeg kunne gå over veien og få slik god mat hver dag!;) (Forøvrig skulle jeg selvfølgelig ønske at du var naboen min uansett). Dette så virkelig lekkert ut! Og selv om KitchenAiden var en god hjelp, er jeg sikker på at det er kokkens fortjeneste at maten ble så god! Du er flink du!:) Sv; Ja, tror han har blitt smitta av ballerinabasillen han også ;) Jeg er veldig svak i knærne selv, det er så nydelig der oppe :)

Phjortis

23.jan.2011 kl.23:06

Ah, ser utmerket ut! Kan nesten lukte dem hit... .

mamsen

24.jan.2011 kl.16:26

Ser helt nydelig ut..Det MÅ du servere en gang:)

VIB3K3

26.jan.2011 kl.09:50

Himel og hav... Hjemmelagde hammburgerbrød har jeg tenkt at jeg skulle ha laget hvergang da jeg har laget hjemmelagde burgere... Så sånne blir det nestegang... Flink du er...

Klem...

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

24, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv og kattene Else og Sigrid på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet på Lørenskog. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte.

Kategorier

Arkiv

hits