Innbakte pølser med pesto

Stillheten som senket seg da arbeiderne forlot hjemmet vårt (frem til mandag morgen), var virkelig til å ta og føle på. At det lekker litt under vasken, at toalettet er løst og at oppvaskmaskinen er ute av stand og plassert på kjøkkengulvet klarer ikke å rokke ved helgefølelsen. I og med at vi ikke har noen store planer, ville vi bare lage noe enkelt og godt til lørdagskosen. Innbakte pølser er nettopp dette! Mens far hang opp nytt lerret og temperaturmåler, begynte mor med bakingen. Eller, Kitchen Aid bakte. Jeg flyttet bare deigen fra maskinen til ovnen (kort fortalt).

Du trenger:

1 1/2 pakke fersk gjær
1 ss. flytende melange
2 dl. vann
1/2 tsk. salt
5 dl. hvetemel
Grillpølser 
1 egg til pensling
Ønsket fyll (jeg brukte pesto, løk og revet ost)

Dette rekker til 10 innbakte pølser.

Start med å smuldre gjæren i lunkent vann, og tilsett margarinen. Tilsett deretter mel og salt, og elt til en jevn deig. (Sett maskinen på 1 eller 2, og gå og gjør noe annet. *humre humre*) La deigen heve til dobbel størrelse og del den i 10 like deler. Disse kjevlet jeg ut til ovale små lapper, smurte på pesto og strødde på ost og løk før pølsen ble pakket trygt og godt inn.

Jeg brukte forøvrig pølser av kylling og kalkun, med stort hell. Når pølsene ligger friske og fine på stekebrettet, pensles dem lett med egg, og etterheves i 15 minutter. I mellomtiden skrus ovnen på 240 grader.Når ovnen er varm, setter du katten på ti minutter......For deretter å servere et helt lass med innbakte pølser til noen du er glad i!Vel bekomme!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

24, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv og kattene Else og Sigrid på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet på Lørenskog. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte.

Kategorier

Arkiv

hits