Kjøkkenkrok for praktisk praksis

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har skrevet det på bloggen, og spesielt ikke hvor mange ganger disse ordene har kommet ut av min munn i ulike sammenhenger, men jeg liker det når ting er praktisk. Selvsagt skal ting være fint å se på også (gjerne så fint at man får hjertebank av mindre, faktisk), men det bør også ha en slags nytteverdi. Interiøret skal tilpasses oss, og ikke omvendt! Det er forresten ikke veldig lenge siden vi valgte å kutte ut alle leilighetens tepper. Hva skulle vi egentlig med dem? Det blir sjeldent gulvkaldt i en blokk, og spesielt vare for hardt underlag er vi heller ikke.

Vi har heller ingen forkjærlighet for å støvsuge tepper daglig grunnet opphopning av kattehår. Løsningen? Rett ut! Samme skjebne fikk også gardinene på kjøkkenet. Tepper og gardiner er vel strengt tatt bare inndoktrinert som noe man må ha i et møblert hjem. Jeg ser naturligvis nytteverdien i enkelte tilfeller, men vi har verken iskalde tær eller blottende naboer.

Tilbake til overskriften! For to dager siden gikk det plutselig et lys opp for meg! Jeg spurte meg selv hvor mange ganger jeg hadde satt meg ned ved kjøkkenbordet. Svaret var én gang. Det er med andre ord neppe praktisk. Tankene spant, og jeg gikk inn på Livings fristende hjemmesider for å titte på en skjenk eller benk av noe slag. Der kom jeg over denne:


Riktig så lekker sak! Likevel er det ikke bare-bare å hoste opp fire tusen kroner på bakgrunn av noen lyse idéer. Det er i slike stunder flere lyse idéer kommer sigende. Denne var imidlertid spesielt fiffig: Hei, har vi ikke noe lignende, egentlig? Og, joda! På gjesterommet står jo den nymalte, gamle skjenken som har vært både ute av syne og ute av sinn. Inn med den!

 

Ikeakrakken skal få seg et strøk maling med tiden - jeg må bare finne den perfekte fargen først! Jeg lar meg kanskje inspirere litt av kortene fra den danske butikken Tiger som får pynte opp i kroken.

 

Det gamle kjøkkenbordet får fungere som skrivebord, og alt er fryd og gammen. Lenge leve praktisk praksis!2 kommentarer

Siv Annette

30.sep.2010 kl.21:26

Ååh, jeg elsker denne tankegangen! Den skal jeg virkelig innføre når vi etterhvert får oss noe eget! Du er smart :D Og jeg har også flere kort fra Tiger, elsker den butikken altså! :) Jeg stemmer for rød, eller oransje, eller brun, eller gul, haha. Jeg gleder meg til å se hva det blir ;)

mamsen

01.okt.2010 kl.19:24

Jada du er PRAKTISK også blir det så fint(lurer på om du har arvet disse egenskaene fra meg..ha,ha). Klem

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

24, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv og kattene Else og Sigrid på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet på Lørenskog. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte.

Kategorier

Arkiv

hits