Fridag, sier du?

Jammen, da her jeg et par forslag! Ta på sommersandalene (selv om det regner), og ta bussen til nærmeste Panduro. I mitt tilfelle ble det Panduro på Strømmen Storsenter. Der er det lov til å fråtse! Spesielt når butikkdamen lokker meg med 70 % avslag på utvalgte stoffer.Jeg plukket med meg seks ulike typer, og falt spesielt hardt for det Green Gate-lignende stoffet med rosa dekor til høyre.

Så skrøt jeg såpass at mine matlagingsferdigheter, at jeg ikke kunne gjøre annet enn å lage middag til Håkon kom hjem fra jobben. Valget falt på pai med kylling og godt. Enkelt å lage er det også!Paibunn: 
200 gram hvetemel
150 gram smør
2 spiseskjeer vann

Fyll:
Kjøtt fra grillet kylling
2 rødløk
1 bunt vårløk
En del sjampinjong

Eggestand:
4 egg
2 desiliter matfløte
1/2 chilli
Salt, pepper og timian

Smuldre smør i melet, og tilsett vann til slutt. Trykk deigen ut i en paiform, prikk med gaffel, og la den forsteke i femten minutter på 200 grader.Stek sopp, rødløk og vårløk til det blir mykt, og fyll opp pailokket med kyllingen og grønnsakene. Hell deretter over eggestanden.

Avslutt med ost! Mmm... Ost. Masse ost. Mer ost.

Deretter stekes paien på 180 grader i ca. 25 minutter. Så er det bare å ta for seg!Når middagen er inntatt, og alle er gode og mette......Kan man jo for eksempel starte på et lappeteppe inspirert av stuens flotte farger! Her er det lyseblått, lilla og spor av grønt som får fargelegge de hvite omgivelsene, så da er jo den saken grei.Dersom man rekker det. så kan man faktisk sy sammen alle remsene på langs før kvelden er omme. Det klarte jeg! Med velment hjelp fra frøken Else, kunne jeg betrakte lappeteppet som forhåpentligvis blir fiks ferdig i løpet av morgenkvelden. I morgen jobber jeg nemlig tidlig - noe som betyr en hel kveld til disposisjon. Herlig!Hadde man fått like godt betalt for å ha fri som å jobbe, skulle jeg gjerne tatt meg flere slike dager.

3 kommentarer

Siv Annette

12.aug.2010 kl.11:44

Er det sant? er det 70% på stoff på alle Panduro?! Hallelujah, jeg må komme meg inn til byen snart ;) Det med rosa blomster var utrolig nydelig! Magisk rett og slett! Nydelig lappeteppe, du har virkelig fått svingt saksa du, så flink du er!:)

Vi laga pai for to år siden, en pai som ble heeelt forferdelig, så etter det har vi ikke klart å ordne det igjen.. Fikk liksom styggen på det, men paien din så fortreffelig ut :)

Cecilie

15.aug.2010 kl.23:09

Dette så godt ut! Jeg er fryktelig lite oppfinnsom på matfronten om dagen, men pai har jeg lyst til å lage snaret. På tirsdag.

Jeg drømmer om at førskolelærere plutselig får så godt betalt at jeg kan bare jobbe 80%.. jammen hadde det vært nydelig med en fridag midt i uken!

Kathy

22.aug.2010 kl.11:38

Du er så flink til å lage lappetepper.. det er nesten så du må begynne å selge de.. så jeg kan kjøpe et;)

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

24, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv og kattene Else og Sigrid på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet på Lørenskog. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte.

Kategorier

Arkiv

hits