Fire år - kort oppsummert

Det har vært veldig stille fra denne kanten i det siste. Det er vel strengt tatt ikke så merkelig, da jeg i dag har levert bacheloroppgaven min/vår, nemlig magasinet Feber. Leveringen var et stort vendepunkt i seg selv, da vi i redaksjonen har jobbet dag og natt med dette et helt semester. Et enda større vendepunkt er at jeg i skrivende stund er ferdig på universitetet! Jeg har fullført en bachelorgrad, og jeg kan ikke lenger betegnes som student. Det er med skrekkblandet fryd at jeg innser at livet mitt har gått over i en ny og spennende fase - akkurat i dag.

Jeg startet mitt studentliv på det samfunnsvitenskapelige fakultet i Bergen, nærmere bestemt på sammenlignende politikk. Der var det Frank Aarebrot som regjerte, og jeg har vel ikke møtt noen som har inspirert med mer verken før eller siden.Dessuten ble jeg kjent med verdens beste, ThinktankMarthe, da vi sammen var med på å produserte SVs første revy. Selv om det nesten ble nedbørsrekord dette året, var det også mange fantastiske dager med fantastiske nye venner!Etter et år gikk veien videre til universitetet i Oslo, der jeg virkelig har sveivet innom det meste, før jeg slo meg til ro med kjønnsstudier og medievitenskap. Tenke seg til; jeg har studert både russisk språk, menneskerettigheter, sentral-europeisk historie og internasjonal økonomi - for å nevne noe. Er det rart jeg trengte fire år på min treårige bachelorgrad?I tillegg til å utvide horisonten hva gjelder kunnskap og forståelse, har jeg også hatt det veldig, veldig moro!
Masse folk på liten plass er alltid en slager.

Jeg har også vært på studietur til Litauen og Latvia - der jeg endte opp på sykehus i sistnevnte land på grunn av en matforgiftning i førstenvente.Selv om jeg følte meg ganske så ensom og forlatt på sykehuset der ingen snakket engelsk, blir det tross alt en god historie ut av det hele.

Er det nå det er på tide å bli på voksen - sånn på ordentlig? Jeg trodde en stund jeg kom til å bli sittende på skolebenken i hele evigheten, men i det siste har tiden gått så fort at jeg nesten er blitt svimmel. Likevel er ikke tiden inne for å ligge på latsiden. Siden lånekassen ikke lenger vil støtte meg, er det på høy tid å finne seg en jobb. I morgen starter letingen på alvor. Og det kiler litt i magen når jeg tenker på det!

Frans - arbeideren

Jeg liker klangen.


Tullefrans

3 kommentarer

H (Håkon)

20.mai.2010 kl.23:23

Jeg må bare si at jeg er kjempestolt av deg jenta mi.

Du har i lang til vært sliten og lei, men har likevel vist mot og styrke.

Jeg unner deg ALT !

Elsker deg

Din Håkon

annikken

22.mai.2010 kl.22:59

Hurra, hurra! Gratulerer med fullført bachelorgrad!! Så deilig - og så mange spennende fag du har tatt! Frank Aarebrot ja - han holdt et innlegg sammen med Trond Nordby på en fagdag en gang. For et par. Han er jo ikke akkurat av den forfengelige typen. Men han er jo virkelig dyktig og flink til å snakke og forelese som du sier!

Kos dere med leilighet og oppussing fremover:)

mamsen

25.mai.2010 kl.13:31

GRATULERER vennen. Flink du. Nå kan du endelig senke skuldrene å gå over i en ny fase av livet. Borte blir tiden med dårlig rå, lesing, terping, lesing, terping....Vi som er nær deg vet at det har vært mye slit, men også mye spennede oppdagelser, mye ny kunnskap, mange nye gode venner osv osv. Nå er det bare å håpe at du får en jobb du vil trives i og at du endelig kan få tjene penger , som igjen gjør at det blir så mye letter i hverdagen. Ønsker deg og H. alt godt. Kjempeglad i deg.KLEMS

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

23, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv og kattene Else og Sigrid på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet på Lørenskog. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte. Free Counters
Free Counter

Kategorier

Arkiv

hits