Glatt fredag

Oppvasken er tatt, huset er støvsugd, sengetøyet er skiftet, Kaptein Mia er dryppet og vi er mette. Det er med andre ord helg! Vi koser oss glugg ihjel med gullrekka i skrivende stund, og for første gang på lenge har Norge Rundt vært en del av den nevnte rekken. Gratulerer så masse til min gode venn, Marthe, som nå skal sjarmere Norges befolkning som medprogramleder i dette fantastisk folkelige programmet! Hurra for deg! ( Av en eller annen grunn får jeg ikke linket. Er dette MacBook-Magnar sin skyld, mon tro?)

I dag har jeg prøvd meg på en ny rett som min mor snakket varmt om forrige helg, nemlig en kylling Bretagne-gryte.


Jeg startet med å kutte opp kyllingfilé i såpass store biter at man selv må dele dem i mindre biter på tallerkenen. Jeg brunet disse ørlite i stekepannen med litt løk og rapsolje. Samtidig kokte jeg opp to poser bretagne-saus minus smøret, og helte hele sulamitten i en kasserolle. Der fikk gryta stå og surre i ca. tjue minutter med en dæsj creme fraiche, samt en kryddermiks blandet av pepper, hvitløk og Spaniaimportert kyllingkrydder. Jeg skulle gjerne hatt i paprika også, men det hadde jeg dessverre ikke for hånden. Mens gryta godgjorde seg, kokte jeg opp ris og skrøt hemningsløst av maten som snart skulle komme.


Dette ser slett ikke bra ut på bilder, men godt var det! Dette var det første som ble tilberedet i min nye, røde stekepanne, og jeg fikk meg faktisk en overraskelse her. Den stekepanna var rett og slett så glatt at mye kylling sklei rett over og opp i sausen eller risen, eller på gulvet for den saks skyld. Det ble rett og slett en del svinn med dette kjøpet! Da er det i alle fall en trøst at den ser veldig fin ut der den står og er knallrød.

Etter middagen spiste jeg en konjakksjokoladebit, for så å blåse i et alkometer. I følge den hadde jeg da over to i promille, så da er det ingen grunn til å stoppe der! Nå skal jeg sette meg godt til rette med e glass rødvin, og nyte at helga er her - igjen.

Håper alle koser seg!


Tullefrans

5 kommentarer

Little pink

15.jan.2010 kl.21:16

ville bare forsikre meg om at jeg får ønsket deg og bloggen en riktig god helg! :D

Cecilie

15.jan.2010 kl.21:28

O'hellige helg! Det at du har problemer med å linke kan skyldes en nokså vanlig "problem" hvis du bruker Safari? Det er nok ikke kjære Magnar sin skyld.. Jeg bruker Safari nesten hele tiden, men hver gang jeg skal linke må jeg bruke Firefox.. Kyllingretten din ser kjempegod ut! Må nok teste den ut :)

Fjortis

16.jan.2010 kl.16:28

Pass på så du ikke må pumpes nå da! ;)

Fjortis

17.jan.2010 kl.11:31

Sv: JA, skal skrive gaffateip på handlelista mi! Da kan jeg fikse alt!

annikken

17.jan.2010 kl.20:32

Stekepanna var fin ja:) Du lærer deg nok noen teknikker så det ikke blir mer svinn;)

Takk for tips til forholdsvis enkel (ser det ut som) men god matrett!

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

23, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet i Skedsmo. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte. Free Counters
Free Counter

Kategorier

Arkiv

hits