Folielaks

Når jeg har lyst på fisk, men ikke ønsker å sope sammen fiskepinner med salat og salsa i pitabrød, så tyr jeg ofte til folielaks. Det er superenkelt og utrolig godt! Her kan man jo variere grønnsaker, krydder og tilbehør etter dagsform og følelser, men jeg har funnet en favoritt jeg ofte kommer tilbake til.

For å lage laks alla Frans trenger du:

* Skinnfri og benfri laksefilet (én eller to per pers. Det kommer an på hvor sulten man er)
* Purre
* Sitron
* Hvitløkspulver
* Sitronpepper
* God olivenolje
* Aluminiumsfolie

Del opp aluminiumsfolien i passende stykker - et stykke per laksefilet. Hell litt olivenolje midt på hvert papir. Kutt opp sitronen i skiver, og legg én sitronskive i hver oljepytt.

blogg godset bg 001

Legg så en laksefilet på hver sitron. Sist jeg lagde dette kjøpte jeg frossen laks med skinn. De var veldig billige, men også veldig tynne etter at skinnet var tatt av, så jeg la enkelt og greit to oppå hverandre i hver pakke.
Kutt opp purre, og dryss dette over laksen. Krydre etter ønske med hvitløkspulver og sitronpepper. Jeg liker masse krydder!

blogg godset bg 003

Pakk gledessprederene inn i folien med sprekkjen opp.

blogg godset bg 005

Stek dem midt i oven på 200 grader i 17-22 minutter. Når jeg bruker mye krydder liker jeg å holde tilbehøret enkelt og greit. Så denne gangen serverte jeg med villris og en klatt med lettrømme pyntet med persille for syns skyld.

blogg godset bg 006

Veldig godt, veldig enkelt og veldig lekkert.


Tullefrans

4 kommentarer

Cecilie

06.okt.2009 kl.17:11

Det så utrooolig godt ut :)

Silje

06.okt.2009 kl.22:35

Nam, ser kjempegodt ut!!:)

Reidun Beate - 21 & nygift!

07.okt.2009 kl.12:19

Åh. Nå fikk jeg lyst på laks. :)

SV: Kjæresten min kjøpte det speilet før han møtte meg, så jeg har nok ikke peiling på hvor det kommer fra. :S

mamsen

11.okt.2009 kl.12:44

Nam..nam

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

23, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet i Skedsmo. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte. Free Counters
Free Counter

Kategorier

Arkiv

hits