Jeg skulle hatt termin i dag

I dag er en dag jeg har gruet meg veldig til en god stund, i litt over 7 måneder for å være presis. Jeg ble gravid med H i januar - noe som virkelig kom som en bombe i og med at alle forhåndsregler var tatt. Likevel fant jeg meg selv sittende på toalettet på et kjøpesenter i Lillestrøm med to graviditetstester som viste det de ikke skulle vise. Grunnen til at jeg satt der var fordi jeg over noen dager med manglende "friskmelding" og økende kvalme virkelig fikk følelsen av at noe ikke var som det skulle. Etter at tester var innkjøpt klarte jeg ikke å vente til jeg var hjemme igjen, men kjøpte meg masse å drikke på og låste meg inne på damedoen. Da jeg kom ut igjen var det som om jeg var i en boble. Jeg husker faktisk ikke at jeg tok toget hjem, og gikk de 20 minuttene frem til inngangsdøren. Det gikk ikke en dag etter det uten at vi diskuterte muligheter og alternativer opp og ned i mente, og tankene endret seg like ofte. Likevel kom vi frem til at dette ikke var tiden å få barn på. Jeg ble stadig dårligere. For meg var det var det vondt dobbelt opp fordi jeg i tillegg til de fysiske smertene hele tiden var så veldig klar over at det var noe inne i meg.

Vi ventet såpass lenge med å ta en avgjørelse både med tanke på den ekstremt vanskelige avgjørelsen, og fordi for meg var kirurgisk abort det eneste alternativet om det skulle ende med det. Jeg var aldri i tvil om at jeg ville være bevistløs under inngrepet, og ikke sitte våken og kjenne på prosessen. Slik ble det også. Dagen før jeg skulle legges inn på sykehuset i Drammen fikk jeg en pille jeg skulle ta. I et tilhørende skriv sto det veldig klart og tydelig at denne pillen måtte man absolutt ikke ta om man var i noen som helst tvil om gjennomføringen av inngrepet, og det tok naturligvis lang tid og mange tårer før jeg klarte å svelge den ned med vann. Den påfølgende dagen er også som en slags boble. Jeg husker bare at det alltid var en tåre i øyekroken min, og at jeg plutselig ble en smule panisk i det jeg var i ferd med å sovne med en maske i ansiktet. Jeg har vel aldri følt meg så hjelpesløs før, og jeg begynte plutselig å tenke på hvor i alle dager legene skulle gjøre av det som var inne i meg. Da jeg våknet tok det ikke lang tid før H var der. Han var en fantastisk støtte hele veien.

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri virkelig har angret på avgjørelsen som vi tok. Likevel gråter jeg ofte og er forbanna på at jeg i det hele tatt måtte gjennom det. Ingen fortjener å gå gjennom noe sånt, og det er noe jeg er hundre prosent sikker på er tøft for alle som opplever det. Derfor provoserer det meg så grenseløst at det finnes så mange tanketomme mennesker i dette landet som snakker høyt og mye om ting de ikke egentlig har peiling på. En måneds tid etter ingrepet satt jeg en ettermiddag på forumet til Kvinneguiden.no. Det er et forum jeg lenge har vært medlem av, og som jeg sveiper innom i ny og ne. Der var det ei jente på 15 år som desperat lurte på informasjon angående kirurgisk abort, og jeg så absolutt ingen grunn til å ikke svare. Å gå gjennom noe slikt helt alene må virkelig være utrolig tøft. Ikke lenge etter mitt innlegg fikk jeg en privat melding fra en bruker hvor det kun sto "barnemorder". Tråden på forumet var også pepret av slike utsagn. Disse ble imidlertid raskt moderert bort, og jeg håper inderlig ikke denne unge jenta som startet tråden fikk det med seg. På grunn av denne episoden har jeg nærmest sluttet å bruke kvinneguiden. Andre eksempler på surmagede, uvitende mennesker med ikke-eksisterende sosiale antenner ser man stadig vekk på blant annet blogg.no og andre nettsteder der enkelte burde vært beskyttet mot seg selv.  Det at man ikke gråter i offentlighet betyr ikke at det ikke gjør vondt. At man kan fortelle om det i detalj betyr ikke at man ikke bryr seg. Likevel er det mange som tror de vet alt om ditt følelsesspekter, din økonomi og fremtidplan. De vet så inderlig godt hva som hadde vært best for deg og dine, og hva du tufter dine avgjørelser på. Det finnes jo også de som mener at abort er greit, så lenge man ikke bruker det som prevensjon. Ingen bruker abort som prevensjon. Å si at "jeg kan jo bare ta abort" er noe helt annet enn å faktisk gjennomføre det. Det gjør vondt for alle. Uansett om det synes utenpå eller ei. Om du mener det er galt, så er det din egen sak - men tenk over det før man sprer kvalme over de som mest sannsynlig er på sitt mest sårbare når temaet er oppe til diskusjon.

Etter dagen i dag er jeg ferdig med den første fasen, og det er jeg glad for, selv om det alltid vil være der på en eller annen måte.

Dette innlegget trenger ingen illustrasjon, da jeg ikke tror det er nødvendig.

Men nå skal jeg tørke tårene og nyte resten av dagen. Det er tross alt snart helg!


Tullefrans

5 kommentarer

Cecilie

01.okt.2009 kl.16:57

Dette var sterkt å lese Tullefrans..fikk en liten klump i halsen selv her jeg sitter.. Skjønner at tankene spinner avgårde, og jeg må si at det er vel forhåpentligvis mye mer normalt enn om du ikke skulle ha brydd deg.. Virker som alt for mange i dag kan ta en abort uten å tenke noe spesielt over det, og det skjønner jeg ikke at er mulig..

Sender deg glade og varme tanker og håper at kvelden din blir så bra som den kan!

Marthe

01.okt.2009 kl.21:00

Huff... nå begynte jeg å gråte. Du er så fin kjære venn, og jeg forstår at dagen i dag er tøff for deg. Jeg støtter deg og avgjørelsen du og H tok, og det at dere snakket om valgene dere hadde vitner om at dere er fornuftige mennesker som bare vil det aller beste for det barnet dere en gang kommer til å få. Vil bare si at jeg er glad i deg og at jeg trenger å se deg snart. Det var sterkt å lese det her... De varmeste klemmer til min supertøffe venn!

AM

01.okt.2009 kl.21:43

Det var sterk lesing! Og takk for at du delte det og ikke er redd for å gjøre det! Det viser at voksne, fornuftige mennesker tar vanskelige valg etter nøye gjennomtenking, og jeg er helt enig med deg at folk som ikke viser det minste forståelse og slenger stygge kommentarer og slikt er utrolig upassende. Ingen har rett til å bestemme over andres valg, og selv om jeg ikke kjenner deg, kjenner jeg at jeg er stolt av at du skrev det du gjorde nå. Skjønner at det har vært en kjip dag, men det er jo fordi du er et menneske med følelser og tanker.

Håper du sover godt i natt og at helga blir bra!

Klem AM!

02.okt.2009 kl.20:30

Du er bare så utrolig reflektert og flott jente. Tøft av deg å skrive om dette på en så fin og gjennomtenkt måte. Kan bare si at vi er så stolt av deg. Dagen i dag har nok vært sår og som du skriver, det kommer nok flere slike dager, men sårheten vil blekne selv om den ikke blir helt borte. Støtter deg og H. 100 %, det er kun deres valg og dere vet best ..Kjempeglad i deg jenta mi..Vi vil alltid være her for dere.. Hils H. masse..mamma.

Hanne G.

02.okt.2009 kl.21:51

Ikke bare Marthe som begynte å grine av å lese det her gitt...

Jeg er glad for at du delte alt med meg mens det foregikk. Det beviser hvertfall at du er klar over hvor du har meg hen, da og nå og alltid.

Sender deg bare en klem, uten stort mer å si. Dere gjorde det riktige for dere, og det er det mange som veit.

(våt) klem! :)

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

23, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet i Skedsmo. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte. Free Counters
Free Counter

Kategorier

Arkiv

hits