Småsyk, men produktiv

Jeg trodde en stund at formen var blitt mye bedre, og at jeg utvilsomt både kunne hoppe og sprette en liten stund uten problemer. Det var imidlertid å ta litt hardt i, og etter et (særdeles hyggelig) besøk hos mine foreldre i går kveld, merket jeg fort at energilagrene var tømt for lengst. Verre er det at de ikke har fyllt seg opp igjen i løpet av en god natts søvn, og at jeg er helt kake her jeg sitter nå. Men når man først snakker om kake så må jeg jo nevne at jeg har vært en blid liten husfrue denne helga! Jeg har nemlig bakt skoleboller. Det har jeg vel ikke gjort siden skolekjøkkenets dager, men med god hjelp av Ingrid Espelid Hovigs bok Helt enkelt baking har jeg fått dreis på sleiva og deler opp like leiver som en proff.

blogg boller 004
Smelt 150 g. margarin og bland inn 7 dl. melk. Varm blandingen til 37 grader.
Bland 50 g. fersk gjær med litt av melkeblandingen, bland i resten av væsken, samt
2 dl. sukker og ca. 1 kg. mel etter behov.

blogg boller 006
Når man har eltet lenge og vel, mens man ber en stille bønn om kjøkkenmaskin,
kan deigen settes til heving med plast over til den er blitt dobbelt så stor.

blogg boller 008
Når den er blitt såpass stor må man huske på å rope på samboeren slik at dere
kan peke og le før du går igang med trilling.

blogg boller 010
Deigen skulle romme ca. 30 boller. At jeg fikk 29 er jeg ikke skuffet over.
Bollene trilles runde, presses litt flate og heves en liten stund på brett.

blogg boller 011
Deretter lages en liten grop midt i hver bolle, som man fyller med vaniljekrem.
Én boks holdt akkurat.

blogg boller 012
Etter 12-15 minutter på midterste rille i 230 grader, ser bollene akkurat passe
gode og hjemmelagede ut.

blogg boller 013
Melis og kokos gjør susen, og bollene ble tatt vel imot av alle jeg har bydd
dem til.


Jeg har også malt loppespeilet jeg kjøpte forrige helg! Jeg ble ganske fornøyd, og trenger nå bare hjelp til å finne noen småspiker slik at selve speilet kan påmonteres igjen.

Før:
blogg loppis 014


Og etter:
blogg boller 020


Jeg malte rammen enkelt og greit med to strøk hvit grunning påført med en tørr klut. Da fikk jeg det uttrykket jeg ønsket; en lys ramme med gjennomskinnende grunnfarge.

Jeg gleder meg til speilet er festet og noen perlekjeder henger "helt tilfeldig" over den ene topp-tuppen (i mangel på en bedre beskrivelse).

Jeg gleder meg også til å bli frisk og kanskje få reist på loppemarked neste helg igjen!Håper ukestarten har vært problemfri for alle! Om frustrasjonene bygger seg opp er det utrolig hva litt hjemmebakst kan gjøre for humøret.Tullefrans
5 kommentarer

AM

28.sep.2009 kl.14:26

Jo takk, det har vært en bra helg :) Så dumt at du er syk, men det ser ut som du får gjort litt allikevel. Skolebrødene (som jeg kaller det) ser helt fantastisk gode ut! Spiser sjelden hvetebakst siden det ikke er helt bra for linjene, men det er virkelig godt innimellom! Kul stil på speilet, morsomt å lage sin egen vri på ting :) God bedring!

Cecilie

28.sep.2009 kl.19:04

Nam nam nam NAM! Nå fikk jeg lyst på skoleboller.. åh det er så godt! Men jeg må vente til helgen, for nå er det slutt på godsaker i uken ;) Springform er jeg jammen litt usikker på! Tror jeg fikk min i en vervepakke fra bokklubben :P De har det helt sikkert på Jernia eller pytt i panne.. hvis jeg var deg ville jeg lagt i noen ekstra kroner og fått en bra springform som kan vare i noen år, istedet for å kjøpe noe billig tullball som går i oppløsning etter lett bruk ;) Viktig med et godt teflonlag osv.. tenkte jeg skulle ut på jakt etter en firkantet springform når jeg får lønn!

Så stor og flott pingu`n din var! Min er mye mindre.. trodde den var lik som din, men der tok jeg feil :)

Capuccinodryss

29.sep.2009 kl.21:19

Eg vil vere med på loppemarked! :-)

Tullefrans

29.sep.2009 kl.23:13

Så flott da, Capuccinodryss! Jeg skal undersøke om det kommer noen det er verdt å trakte etter i vårt distrikt! Hadde vært kjempekoselig å ta en tur sammen en lørdag eller søndag :).

det er mamman sin det.

01.okt.2009 kl.12:14

Ser ut som du virkelig har fått "dreis" på bakingen, ser lekkert ut( og så var var vi jo heldige å fikk en smak søndagen). Loppemarket er skattekister og nå er det tiden for det. Utrolig hva man kan finne og hva man kan trylle frem med hjelp av litt maling og god kreativitet..Morsomt og billig.

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

23, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet i Skedsmo. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte. Free Counters
Free Counter

Kategorier

Arkiv

hits