Sakte, men sikkert trer frøken hobbyfrans frem

I går var jeg innom Panduro i Karl Johans Gate etter å ha oppfyllt studentpliktene med stil. For en fantastisk butikk! Jeg ender alltid opp med noe når jeg trer inn den fargerike kjelleren. I går brukte jeg lang tid, og endte til slutt opp med noe som gjorde at jeg følte meg svært vågal; nemlig stoff, tråd og knappenåler. Jeg har ikke brukt symaskin siden jeg tok symaskinsertifikatet på ungdomsskolen, og kan heller ikke skryte på meg å ha sydd nevneverdig for hånd heller. Jeg ønsker meg dog en symaskin! Ikke noe komplisert noe, men en enkel og hendig liten sak jeg kan sy bortover med. Da jeg var i Trondheim i helga som var så jeg en slik en i vinduet på en sybutikk. Den kostet kroner 1000, og sto så pent og pyntelig ved siden av maskiner til en verdi av det femtendoblede. Jeg utbrøt så klart ganske høylydt at det var "akkurat sånn jeg vil ha! En sånn en (lene seg ned og lese på lappen) barnesymaskin, ja... En sånn en vil jeg ha..." Kanskje jeg bør sette meg litt mer inn i denne fantastiske verdenen av kreasjoner før jeg bruker masse penger på noe med motor.

 Noen ler nok av meg når jeg sier dette, men jeg kjøpte ikke nål i og med at jeg var skråsikker på at jeg hadde en gratis nål fra Stena Line liggende hjemme et sted. Da Stena Line-nålen var lokalisert satte jeg igang med friklipping og knappenålsteknikk på høyt nivå. Resultatet ble en litt tjukk banan, men jeg er stolt likevel.

blogg panduro 002
Fint stoff og knappenåler med perlehoder kan få hvem som helst til å ville sy noe fremragende...

blogg panduro 004
...Selv om fremragende kanskje ikke er ordet å bruke på denne. Men moro var det!


Jeg kjøpte faktisk enda mer på Panduro. I et kreativt øyeblikk fikk jeg en visjon av sommerfugler i gardinene, og den var jeg faktisk mer heldig med enn med mine "sydameskills". På soverommet har vi fra før helt enkle, hvite blondegardiner, og her er jo mulighetene mange. Her ser dere resultatet:

blogg panduro 006
blogg panduro 005
Dette resultatet ble jeg veldig fornøyd med. Sommerfuglene tror jeg kostet 59,- for tolv stykker, og de er enkle å feste med ståltråden som er påmontert bak.


Etter at jeg var ferdig og fornøyd med Pandurohandelen trasket jeg litt nedover gata og trakk inn på Indiska. Der falt jeg for fire hengende lykter, hvor to ble forestilt i stua og to på soverommet. Jeg kjente sommerfugler både i posen og i magen, og var ganske rask med betalingen. Jeg er nemlig slik at jeg føler jeg må handle veldig raskt (bokstaverlig talt) når jeg bruker litt penger på impuls. Dårlig samvittighet blandet med en ilende fryd fulgte meg på toget hjem, og resultatet ble ikke verst det heller!

blogg lykt 002
Stuelykt

blogg panduro 008
Soveromslykt.

Det er alltid moro å kunne friske litt opp! I alle fall når høsten for alvor sniker rundt neste hjørne. Da er det godt å vite at det sjelden er noe som er bedre enn å holde seg inne med pledd, stearinlys og tekopp når vinden uler som verst i mørket utenfor vinduene. Nei, nå fikk jeg lyst på te!Tullefrans

5 kommentarer

Hanne G.

17.sep.2009 kl.13:14

Hva var det det skulle se ut som da?

Tullefrans

17.sep.2009 kl.13:23

En ugle vel! Eller kanskje en dachs.

AM

17.sep.2009 kl.14:02

Jeg skjønte at det var en ugle!! Hihi :) Altså, øvelse gjør mester og jeg synes du er flink, jeg! Jeg har ikke peiling på å sy... mamma er superflink og syr alt fra egne plagg til lappeteknikk. Har ikke helt arvet den interessen, men kanskje den kommer en gang? ;) Enn så lenge synes jeg maling, liming og klipping er mer moro. Det ble superfint med sommerfuglene!! Panduro er nesten litt farlig.. har brukt litt mye penger der i det siste, hihi :)

Marthe

17.sep.2009 kl.16:12

Det der er da ingen bannan (legg merke til sosiolekten), din Tullefrans!! Det der er jo en ho-ho (som tantebarnet mitt ville sagt) Dette kommer du til å få skikkelig dreisen på etterhvert! Hva med en hobbykveld utpå høsten? Jeg stiller stuebordet til disp, og tekokeren kan forsyne oss med de herligste, varmeste drikker:D Jeg stemmer ja!

Hanne G.

17.sep.2009 kl.22:51

Høres nesten ut som at jeg må komme fra Spania for å delta på dette!

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

23, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet i Skedsmo. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte. Free Counters
Free Counter

Kategorier

Arkiv

hits