Privat valgvake

Så er tellingen i gang, og dette ser jo særskilt spennende ut! Vi har delte meninger i dette huset, så lysene vi har tent på bordet representerer dette svært godt:

blogg valgvake 001

En av oss er rød og en av oss er blå, men vi vil begge samarbeide med de grønne. De røde er her dessverre representert med et nokså rosa lys, men symbolikken er i alle fall tilstedet. Alt av rød ble pent og pyntelig pakket bort i midten av januar.

Vi har akkurat spist middag, og er nokså stappmette her vi sitter og svitsjer mellom TV2 og NRK. Hvor flott hadde det ikke vært om dagen etter Valgdag hadde vært en offentlig fridag? Da skulle jeg i såfall pinadø bydd H på en øl eller fem.

Ha en fortsatt god valgvake, alle sammen!


Tullefrans

2 kommentarer

ELISABETH ALMIGHTY

15.sep.2009 kl.11:00

Jeg liker det sånn det er dag, jeg. Jeg har selv jobbet i omsorg, og jeg vet hvordan det fungerer. Det tilbudet som er i dag er ikke best det, heller, men jeg tror det blir vanskelig å finne en helt perfekt løsning. Det er klart man må ha litt privat også, men å gi alt i hendene på privat synes jeg blir feil.

"Hva med å heller utvikle gode studiemuligheter og etterutdanningsmuligheter for kommende lærere, og heller verdsette de som faktisk gjør en knakandes god jobb!" NETTOPP! Og det er vel det den rød-grønne regjeringen har som mål også. Flere og bedre utdannede lærere som får bedre arbeidssituasjon. Det jeg mente med at gode lærere blir headhuntet til private skoler, får høyere lønn, osv, var at man vil få noen få dyre skoler hvor de gode lærerne er, og noen mindre gode skoler, som er billigere og dermed mer overkommelige for Ola Nordmann, med mindre gode lærere. Det er det som er litt skummelt. Man må ha offentlige skoler, ikke fordi vi skal kunne holde fast lærere til det, og kunne gi de dårligere lønn fordi det ikke finnes noe konkurranse, men fordi den offentlige skolen sikrer at alle barn kan få lik grunnutdannelse uansett hva slags lønning foreldrene deres har.

Tullefrans

15.sep.2009 kl.12:49

Jeg er delvis enig med deg, men jeg synes det er spesielt at for eksempel private skoler og omsorgsboliger skal være den store stygge ulven som gjør at det offentlige blir dårligere. Om det er slik at det virkelig er situasjonen så er det vel nesten på tide å bytte ut hele det offentlige systemet da det tydeligvis ikke holder mål. Og jeg tviler på at dette da er et system vi vil tviholde på til enhver pris. Ved å ikke la den offentlige skolen utsettes for konkuranse, så sikrer man alle en lik utdannelse, ja, men det er akkurat det jeg er skeptisk til. Den likhetskværna man blir puttet inn i og skal komme ferdigpakket ut av. Om man ser på programmet "Blanke ark" på TVNorge så kan man se at dette systemet ikke virker for alle. Man må rett og slett være veldig gjennomsnittlig for å komme ut med den "rette" grunnskoleutdannelsen. Det er nemlig ikke bare "de rike" (hvem er det egentlig?) som kunne trekke til private skoler med tilpasset oppfølging, men også de som sliter, de som ønsker miljøet, de som gjør det bedre enn andre og de som kanskje blir mobbet i den offentlige skolen de går i. Altså: når den offentlige skolen synes den private er så forferdelig skummel, så gjør den er alt for dårlig jobb i å opprettholde gode standarder, og det er en skole jeg forstår godt at mange ikke vil sette sine barn inn på. Med den offentlige skolen er man sikret en grunnutdannelse uansett inntekt, det kommer jo ikke til å forandre seg! Jeg kan bare ikke skjønne at det kan være så skummelt at noen ønsker å tenke anderledes. Norge har tross alt noen av de dårligste skoleresultatene i Europa.

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

23, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet i Skedsmo. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte. Free Counters
Free Counter

Kategorier

Arkiv

hits