Bruk stemmeretten din!

I dag er den her; Den Store Valgdagen. I Norge tar vi gjerne demokratiet for gitt, og til å være et såpass anerkjent velferdssamfunn, så er det merkverdig få som benytter stemmeretten sin. Det får en jo til å tenke på om vi har det for bra i dette landet. Likevel tyder mye på det motsatte, når man til stadighet hører hissige utsagn som gjerne starter med "At dette er mulig i verdens rikeste land..." eller " Vi lever søren meg i 2009" . Nordmenn er virkelig verdensmestere i å klage og krisemaksikemere saker som i andre land ville vært uforståelige. Gjerne er både skatten for høy og den offentlige helsetjenesten for dårlig på en og samme tid. Eller så er man kanskje motstander av Statskirken, men fullstendig for at kirkene skal pålegges å vie homofile. I valgdagens ånd vil jeg gjerne forsøke å be mennesker om å sette seg inn i hva de ulike partiene faktisk står for (dette gjelder jo forsåvidt resten av tiden også, og ikke kun før hvert valg), reflektere over hva man egentlig søker i et optimalt samfunn og å benytte stemmeretten sin med stolthet og glede. Er man virkelig usikker kan Valgomaten på Aftenposten sine nettsider gi en god pekepinn.

Politikk er veldig viktig. Det velferdssamfunnet vi lever i og er godt vandt med går ikke rundt på autopilot. Mange argumenterer imidlertid mot bruk av stemmeretten ved å bruse med fjærene og påpeke at ingenting forandres uansett, og at politikerene aldri holder det de lover. Er du en av dem vil jeg anbefale å engasjere seg enda mer fremfor å kaste bort stemmeretten med en tanke om at "dersom ingen andre gjør noe med det, så gidder ikke jeg heller". Hva med å skrive leserinnlegg, starte innsamlingsaksjoner, melde seg inn i et politisk parti eller lignende? Virker det ikke, så har man i alle fall forsøkt - og dermed (i mine øyne) opptjent seg retten til å klage seg grønn.

Uansett om man heller mot høyre eller venstre, mot mørkeblått eller burgunderrødt - STEM!
Stemmer man ikke, så mener jeg man heller ikke står i posisjon til å klage over det norske politiske system - om det skulle dreie seg om bensin, veier eller eldreomsorg. Politikk er alt, og alt er politikk. Bruk din mulighet til å påvirke det hele.


960x
                                         Bildet er hentet fra Dagbladet.no.Tullefrans

Én kommentar

Cecilie

14.sep.2009 kl.17:04

Du har helt rett! Folk som ikke stemmer og forsatt klager irriterer meg ;) Jeg har stemt!

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

23, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet i Skedsmo. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte. Free Counters
Free Counter

Kategorier

Arkiv

hits