Borte bra, Trondheim best

I dag har jeg og H kommet hjem igjen etter en utrolig vellykket Trondheimstur. Vi rettet nesen nordover fredag formiddag sammen med H`s tvillingsøster, Anti, og Antis kjæreste R. Denne helgen har vi nemlig feiret bryllup på skikkelig trøndersk vis - med alt det innebærer. H og Antis kusine skulle smis inn i kjærlighetens lenker (eller kjærlighetens edle metall om du vil), og vi stilte mannssterke med godt mot og store forhåpninger. Fredagen ble brukt til sightseeing og øl, samt øsende regnvær og paraplydans med påfølgende pizza. Vi tok oss inn på Best Western hotell i sentrum, og kjente litt på følelsen av å leve i luksus. Hotell er nemlig en slags luksus for meg, og jeg liker den følelsen hoteller gir meg.

Noen bilder fra helgens severdigheter:

trondheimstur 018
Nidarosdomen - man føler seg jo litt liten...

trondheimstur 027
...I alle fall når man ser opp!

trondheimstur 031
Det er ikke lov å ta bilde inne i domen, men jeg fikk sneket meg til noen
uklare og mørke bilder mens jeg gikk og hostet for ikke å vekke oppmerksomhet.

trondheimstur 040
Heldigvis solgte ikke souvenirbutikken ved siden av domen utelukkende
små kirker og St. Olav-te, men også svarte paraplyer. Vi ble en liten paraplymafia
der vi vandret gatelangs.

trondheimstur 045
Da det regnet som verst var det godt å kunne trekke inn på en pub. Et morsomt
inngangsparti er mer enn nok til å legge igjen noen penger fra min side.

trondheimstur 048
Da dagen gled over i kveld dukket selvfølgelig festfolket opp. Denne framandkaren
hadde ingenting imot å posere på bilder som senere dukket opp i blogg. Dette
er imidlertid på fotballpuben Three Lions.


I og med at vi startet vår pub-til-pub runde relativt tidlig (vi snakker da om i femten-tiden), ble det selvsagt en tidlig kveld. Vi trakk tilbake til hotellet i halv tolv-tiden, og sov i påfølgende ni timer, for så å våkne opp friske og opplagte til selveste bryllupsdagen. Regnet hadde enda ikke tatt til vettet og trukket seg stille unna, men det stoppet verken oss, brudeparet eller presten. Nidarosdomenparaplyene var tross alt trofaste. Vielsen fant sted i et nydelig lite skogskapell et stykke utenfor byen, og bruden var like vakker som dagen er lang. Gift ble hun også! Fra vielsen tok vi turen et lite hakk nærmere sentrum for å spise god mat og feste utover natten med det lykkelige paret og åtti-ish andre velkjemmede mennesker. Selve festen ble dårlig dokumentert bildemessig, men jeg kan jo oppsummere litt for å tegne et bilde; hjortestek fra hitra, rød- hvit- og rosafarget vin, en trubadur som ikke nølte to ganger med å synge litt Åge og DDE, gjester som nesten innførte obligatoriske tyrkershots, kaker i lange baner og allsang med høy trønderfaktor. Med andre ord - en totalt vellykket kveld.


trondheimstur 057
Idyllisk kapell med feststemte og ivrige mennesker. At presten hadde glemt nøkkelen
og kom rasende opp gressplenen i firehjulstrekker noen minutter for sent var nesten
bare sjarmerende.

trondheimstur 079
Er det trønderbryllup så er det trønderbryllup. Dette Åge Aleksandersen-inspirerte
bildet tok hjertet mitt med storm!


Anti og R tok bussen hjem til Drammen i løpet av natten, mens jeg og H karvet oss i seng i halv fem-tiden. Vi var vel ikke de mest spretne og opplagte menneskene i verden da vekkerklokken ringte klokken ni i dag tidlig, og vi var pent nødt til å raske sammen levningene av gårsdagens fest og komme oss til Værnes for å ta flyet hjem. En liten opptur var jo at vi reiste sammen med Rosenborg ned til Gardermoen - da de skulle spille helgens kamp i Bærum. Jeg er jo egentlig ikke så begeistret for akkurat det laget, men starstruck blir jeg jo okke som. Vel hjemme satte vi oss godt tilrette i sofaen med ost og kjeks, og en ny episode av Beck. Så mange inntrykk på så få dager gjør en liten stakkar sliten, og litt sofakos var midt i blinken. Og apropo det; nå setter jeg med ned til H igjen, og ser siste del av fotballX-tra.

trondheimstur 109
Ost og kjeks- mat for Frans!


Riktig god uke til alle sammen!


TullefransIngen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

23, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet i Skedsmo. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte. Free Counters
Free Counter

Kategorier

Arkiv

hits