Bibelens vasketips

Jeg skal ikke skryte på meg å være kristen. Jeg var imidlertid en av de mange som feilaktig var innmeldt i den Norske Kirke, og av den grunn fikk valgkort i posten for en stund tilbake. Hvordan jeg har blitt meldt inn er jo et kapittel for seg selv da jeg ikke er døpt, ikke konfirmert i kirken og i en lengre periode medlem av HumanEtisk Forbund. Men nok om det. Selv om jeg ikke er kristen, er Bibelen blitt et nyttig oppslagsverk i det siste. Jeg er jo fast bestemt på å bli en skikkelig god husmor med tida, og har da tatt til etterretning hva bibelen sier om klesvask.

miljoebevisstklesvaskarticlecustom

Tredje Mosebok, kapittel 13, vers 47-59:

"Når det kommer flekker på et klesplagg av ull eller lin, eller på noe som er vevd eller strikket av lin eller ull, eller på skinn eller noe som er laget av skinn, og det er grønnlige eller rødlige flekker på klesplagget eller skinnet eller det som er vevd eller strikket, eller på det som er laget av skinn, da er det mugg. Det skal vises fram for presten. Presten skal se på det som er angrepet, og holde det innelåst i sju dager. Den sjuende dagen skal han se på det igjen. Har flekken da bredt seg på klesplagget eller på det som er vevd eller strikket, eller på skinnet eller på det som er laget av skinn, er det tærende muggflekker. Det er urent. Han skal brenne opp det som det er flekker på, enten det er et klesplagg eller noe som er vevd eller strikket av ull eller lin, eller noe som er laget av skinn. For det er tærende muggflekker. Det skal brennes opp. Men dersom presten, når han ser på det, finner at flekkene ikke har bredt seg på klesplagget eller på det som er vevd eller strikket, eller på det som er laget av skinn, hva det så kan være, da skal han sette folk til å vaske det som det er flekker på, og holde det innelåst i sju dager til. Presten skal så se på det etter at det er vasket. Finner han at flekkene ikke ser annerledes ut enn før, da er det urent, selv om skaden ikke har bredt seg. Du skal brenne det opp. Det er slikt som eter seg inn, på retten eller vrangen. Men dersom presten ser på det og finner at det som det er flekker på, er blitt blekt etter vasken, da skal han rive det av klesplagget eller skinnet eller av det som er vevd eller strikket. Viser flekkene seg igjen på klesplagget eller på det som er vevd eller strikket, eller på det som er laget av skinn, da er det muggen som brer seg. Du skal brenne opp det som det er flekker på. Men har et klesplagg eller noe som er vevd eller strikket, eller noe av skinn flekker som lar seg vaske av, da skal det vaskes en gang til. Det er rent.
     
Dette er loven om mugg på klær av ull eller lin og på det som er vevd eller strikket, og på alle slags ting av skinn. Etter den skal de erklæres for rene eller urene.Og jeg som trodde det holdt med å skille mellom lyst og mørkt, samt 30, 40 og 60 grader. Man lærer så lenge man lever!


Tullefrans (Som kvier seg litt for å ta med skittentøyet til presten)

3 kommentarer

Cecilie

07.sep.2009 kl.21:25

Nemmen! Er dette sant?! haha! Jeg sliter litt med en sminkeflekk på en hvit genser, vanish oxy action hjelper ikke. Selv om ikke det er mugg, kanskje det hjelper å ta den med til presten slik at han kan låse det inn i sju dager! Jeg hadde blitt glad hvis det hadde hjulpet, siden jeg er så glad i den genseren ;) Kjenner jeg ble litt svimmel av å lese vevd eller strikket så mange ganger i en tekst!

Hege

08.sep.2009 kl.18:14

Viktig å pleie forholdet til slekta ;-)

Utvalget i butikkene varierer altså, men jeg trodde vi var en forholdsvis liten butikk, så vi pleier ikke å ha alt vi heller. Men du kan spørre butikken om å ta det inn eventuelt da, det finnes i Norge, så slipper du iallefall å dra til utlandet :-) Hilsen Hege

Hanne G.

08.sep.2009 kl.23:15

Apropos, så fant jeg en av H's boxere og undertrøyer (!) oppe på terrassen der bassenget er. Og som den Bibelfølgeren jeg ikke er, kasta jeg det i vasken med annet hvitt.

Men det jeg lurer på er hva han hadde på seg da han gikk ned derfra, i og med at undertøyet lå igjen oppe.

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

23, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet i Skedsmo. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte. Free Counters
Free Counter

Kategorier

Arkiv

hits