Kjøkkenskandale og kjøkkensuksess!

I går hadde jeg en Blindern-fri dag, hvor jeg i kombinasjon med å lese, tenkte jeg skulle rydde og vaske litt her hjemme. Jeg startet med kjøkkenet der jeg vasket opp, for så å støvsuge, vaske overflater og skapdører. Midt i vaskingen kom jeg over en pakke med te som jeg helt hadde glemt av. Jeg satte den opp på den øverste, nokså kraftige IKEA-hylla vi har hengende på den ene veggen, så meg fornøyd med kjøkkenet og startet like så godt med å skrubbe vasken på badet. Og da hører jeg det... Det kommer et ganske langt og rungende BRAK fra kjøkkenet, og jeg har vel en liten anelse om hva som har skjedd. Jeg lister meg tilbake (hvorfor jeg følte for å liste meg vet jeg faktisk ikke), og så til min store skrekk at begge hyllene hadde rast i gulvet/bordet. Den øverste hylla har altså mistet totalt fotfestet, eller veggfestet om man er pirkete, da jeg satte opp den 70 grams tunge tepakken, og besluttet å dette ned, for så å ta hylla under med seg i fallet. Og på hylla hjemme er det øl! Her snakker vi altså ikke om vanlig, lyst øl, men om ekstra aromatisk juleøl og bayer. Bokser og glass knuste så det sang, og det var øl oppetter veggene, samt utover hele det lyse gulvteppet.
blogg middag 006
Her ligger altså begge hyllene pent og pyntelig, og man kan skimte ølen som
dekorerte veggene i harmoni med brødbildet (som også fikk seg en støyt).

blogg middag 001
Dette teppet skal kastes nå!

blogg middag 004
Denne duken klarte jeg imidlertid å redde ved hjelp av noen omganger med
håndvask.

Etter å ha bært, støvsugd, vaska og rydda (samt fått et par kutt i hånda), virket kjøkkenet forferdelig tomt. Og ikke så rent lite skjemmende. Kjøkkenet vårt har nemlig tidenes styggeste gulv, så med en gang H kom inn døra etter jobb, dro jeg på Skeidar og fikset noen rimelige filleryer. Det ble faktisk ikke så ille!
blogg filleryer 003
Dette gulvet er i en særstilling når det kommer til behov for kamuflasje.

blogg filleryer 004
Nå trengs det bare en ny måte å oppbevare alle hylleelementene på! Dette er
dog ikke alt. Dette er kun de tingene som ikke trengte å bli vasket...

Etter en slik tragikomisk hendelse er jeg virkelig glad jeg har H i livet mitt! Han overrasket meg nemlig maksimalt i går, da han klinte til med den beste treretteren jeg noen gang har smakt. At det lå slike egenskaper gjemt under mannen som titt og ofte lager pølsegryte, hadde jeg virkelig ingen anelse om. Dette betyr jo kun at H har fullstendig frie tøyler når det kommer til middagslaging fra nå av.

blogg middag 009
Forrett: sjampinjong fyllt med spekepølse, persille og annet snadder.

blogg middag 010
Hovedrett: Sennepsmarinert lammecarré med båtpoteter og sjysaus.

blogg middag 013
Og til dessert: den største og beste banansplitten jeg noen gang har smakt.
Her var det også friske blåbær og jordbær ved siden.

Stappmett og smilende ble jeg sittende resten av kvelden å tenke på hvor glad jeg er i min gastronomiske H. Du reddet dagen - for ikke å si uka! Nå er jeg virkelig tankefull rundt hva i alle dager jeg skal diske opp med en av de kommende dagene.


Ha en fortsatt fin uke, og husk: på lillelørdag er det lov til å spise is.

Tullefrans
4 kommentarer

Cecilie

02.sep.2009 kl.16:55

Oioi! At hyller faller ned er min store skrekk. Har faktisk hatt helt lik hylle på kjøkkenet før, og jeg gikk stadig og bekymret meg for at den en dag skulle takke for seg ;) Så fint at du ble oppvartet med deilig mat da! Jeg fikk vann i munnen av bildene, spesielt desserten ;) Namnam!

AM

03.sep.2009 kl.10:56

Huff, tror jeg hadde hoppet høyt i taket! Jeg hadde en hylle på soverommet mitt en gang som datt ned midt på natta. Den var full av tunge bøker osv. Denne jenta spratt ganske fort ut av senga da ja!!

Så heldig du er med en gastronomisk mann! Skulle ønske min kunne slå til litt også, men han kan bare lage pasta :-P

Anti

03.sep.2009 kl.11:58

Uffoghuff,, det var godt du var i ånden og skrubbet vasken på badet så du ikke ble skadet..
Noe av det samme sjedde meg da jeg bodde i en halvfalleferdig og muggen leilighet i drm sentrum.
Det middels store skapet som hang på badet med håndkler i, datt i et brak og knakk i to.. skummelt, må ha vært IKEA og en hobbysnekker som samarbeidet om å sku den fast i gipsplateveggen...
snill H er med deg, det fortjener du absolutt, spesielt etter kjøkkenskandalen..:)
mmmmm mat!!!

Jeg skal prøve å finne kjole idag forresten.. din er lekker;)

Marthe

03.sep.2009 kl.22:00

Fikk så vondt av deg når jeg fikk meldingen om kjøkkenskandalen! Ser deg for meg krypende rundt i øl... håper du tok i bruk tipset mitt om å sette deg godt til rette med et sugerør og slurpe i deg de tapte dråpene (som da slapp å bli "de tapte dråpene")

Snille, snille H! Fantastisk kupp du har gjort deg der! Treretters på en onsdag- hva gir du meg?? Du fortjener å skjemmes bort fransemor, virkelig!

I morgen er det helg- NYT!!

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

23, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet i Skedsmo. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte. Free Counters
Free Counter

Kategorier

Arkiv

hits