Introducing... Mathilde og Kaptein Mia Maskin

Mitt favorittdyr er utvilsomt hund. Jeg har vanskelig for å passere en hund på gata uten å kaste lange blikk etter den, og jeg drømmer stadig om den dagen jeg og H skal få oss en dobermann. Eller kanskje en fransk bulldog. Dachs, italiensk mynde, manchester terrier, staffe eller labrador. Jeg vil ha dem alle sammen! Jeg leser rasebøker fra perm til perm, og googler stadig oppdrettere og raseinfo, hundestevner og dyrleger. På TV har jeg med glede fulgt med på serier som the dog whisperer og hundeskolen, og jeg forelsker meg stadig i nye raser og aktiviteter. Likevel er ikke det å anskaffe en firbent lillebror aktuelt med det første, da husdyrhold ikke er tillatt her vi bor for øyeblikket. Dessuten koster krabaten penger både i kjøp og drift, og økonomien skal være bunnsolid. Men vi kommer da dit en gang! I mellomtiden koser vi oss imidlertid med de to søte søstrene Mathilde og Kaptein Mia Maskin. De er ett år gamle ørkenrotter som bruker dagen til å løpe i hjul, spise doruller og sove på hverandre. Søte er de! M & M kom til oss fra den lokale dyrebutikken i desember, og har virkelig slått seg til rette her. Bedre kjæledyr skal man lete lenge etter! Toppen av lykke er youghurtdrops, løpehjul, badedag, løpedag i kjelleren og som sagt doruller. Dette er virkelig gnagere, og hver gang en dorull blir servert er den borte i løpet av fem minutter. Praktisk har det også vært når vi har fått feilaktige, gigantiske regninger i posten som raskt og enkelt har blitt makulert i rottehuset.

Kjæledyr er fantastisk selskap, og har man tid og penger til det, så er det noe som kan berike livet enormt. Men man må vite hva man går til, og undersøke på forhånd hva som skal til og hva man kan forvente før man tar stilling til hvorvidt dette er noe man ønsker. Våre ørkentotter er for eksempel på sitt andre bur nå, da det første buret (bildet) raskt ble offer for gnagertennene. Løpehjulet av plast ble borte, og det samme ble trappen opp til "andre etasje". Nå har de derimot et fantastisk flott bur med flere etasjer, løpehjul av stål og enorme klatremuligheter. Sånt blir det liv av! Er det en ting som er sikkert så er det at jeg alltid kommer til å ha dyr rundt meg, uansett hvor mye det vil kreve.

Tullefrans

3 kommentarer

Hanne G.

05.aug.2009 kl.10:32

Faar vi snart lese om fiskene og?

Hanne G.

05.aug.2009 kl.11:42

Du maa forresten faa seg saann besöksteller!
Datakynde meg kan nok hjelpe mot en saftig betaling i salte björner!

Tullefrans

05.aug.2009 kl.20:56

Fiskene presenteres nok snart også ja! :)

Og datahjelp vil jeg gjerne ha, for jeg har knota i to timer i dag med å få frem bilder!

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

23, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet i Skedsmo. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte.

Kategorier

Arkiv

hits