To gode og en på kanten

Som sagt hadde jeg og H ett års jubileum i går, og i den anledning hadde vi ikke planlagt annet enn å kose oss på hjemmefronten - noe som ofte innebærer film og god mat. H kom hjem fra jobben med en nydelig bukett med roser, og satte raskt i gang med en herlig kylling og tzatzikimiddag. Oppgaven min ble å plukke ut en film. Én film ble til tre, og mens vi fordøyde den fantastiske middagen etterfulgt av øl og ostepop så vi From Dusk till Dawn, Kautokeino opprøret og The Passion of the Christ. Sistnevnte hadde jeg dessverre sovnet under tidligere, så det var gøy å få sett hele. Filmen er jo tross alt en relativt god en. Kautokeino opprøret overrasket meg faktisk! Til å være norsk film synes jeg virkelig denne var et positivt innslag i strømmen av "nå skal vi virkelig prøve å være Oscar-dype"-filmene som ofte kommer ut av norsk filmproduksjon. Misforstå meg rett - det finnes mange bra norske filmer også, men det å sette samme karakter på Uno som på for eksempel Changeling med Angelina Jolie er et hån mot virkelig gode filmer. Av og til kan man vel se at norske filmer blir vurdert etter norsk standard, og ikke på en generell basis. I og for seg er vel det ok, men det er greit å ha i bakhodet når den nyeste norske produksjonen blir hauset opp som en stjerneprestasjon med Brad Pitt, Jack Nicholson, Meryl Streep og Johnny Depp i hovedrollene. Men som sagt så var Kautokeino opprøret en film som rørte både meg og H, og som fikk oss til å ville tilbringe en sommer i Finnmark. From Dusk till Dawn er vel noe mindre rørende da den i bunn og grunn handler om strippervampyrer og kjeltringer. Filmen var dog et must for oss å se da Quentin Tarantino er en populær mann i dette huset, men neppe noe jeg vil anbefale videre.

Alt i alt var kvelden i går absolutt vellykket, og jeg setter virkelig pris på å ha en mann som H i livet mitt. Nå er det også kun en uke til vi reiser på "ordentlig" ferie sammen, bare oss to. Hvor fantastisk er det vel ikke å bare se frem til ting, og ikke grue seg et fnugg? Akkurat sånn har jeg det nå, og den følelsen prøver jeg å ta så godt vare på som overhodet mulig.

Nei, nå får jeg kaste meg i dusjen og komme meg på jobb i regnværet!

Tullefrans

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tullefrans

Tullefrans

23, Drammen

Ei glad og engasjert jente som nyter livet med mannen i mitt liv på ukjente trakter. Drømmen er å en dag kunne vende hjem til Elvebyen for å bygge og bo, men i mellomtiden nyter vi stigeklatringen og hverdagslivet i Skedsmo. Alt i alt ser fremtiden lys ut - noe som former nåtiden på en god måte.

Kategorier

Arkiv

hits